DUNAKESZI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA

Kéthetes ír csoda

Első alkalommal vettem részt Erasmus+ programon. A jelentkezéssel az volt a célom, hogy  szakmailag fejlődjek, világot lássak és új embereket ismerjek meg.

Félelemmel telve, mégis izgatottan vágtam bele az utazásba, mert már az indulás előtt sejtettem, hogy fontos része lesz ez az időszak az életemnek.

2 hetet töltöttem el Dublinban, ahol két angol nyelvű képzést végeztem el a CES-központban. Az első kurzus „Methodology and Language Development” néven módszertani ismereteket és angol nyelvfejlesztő gyakorlatokat tartalmazott. A második héten a CLIL kurzus pedig a tanári készségfejlesztésre összpontosult, kiegészülve az  IKT-eszközök használatával, weboldalak gyakorlati bemutatásával.

A tanórák reggel 9 órától 13 óráig tartottak, azonban a tanárunk fiatalsága és humoros személyisége által kevésbé éreztem hosszúnak és fárasztónak a tanulással töltött időt. A változatos, játékos-dramaturgiai feladatoknak köszönhetően minden nap élménnyel gazdagodtam.  A csoportban 9-en voltunk, vegyesen lengyel, cseh és magyar nemzetiségű tanárokkal, akiktől nagyon sokat tanultam. Motiváló volt látni más kultúrából érkező kollégák pozitív világlátását, szakmai-emberi hozzáállását a tanításhoz. A közös tanulás és a délutáni kirándulások során nem csupán jó csapattá kovácsolódtunk, hanem igazi jóbarátokká.

Fantasztikus volt együtt fölfedezni a város szépségeit, és kulturális programokon is részt venni. Többek között ellátogattunk a Nemzeti Múzeumba, a Hugh Lane Galériába, és a város mellett található tengerparti településre, Howt-ba is. A legszebb élményeim közé tartozik, amikor egy egész napos kirándulás keretében elutaztunk a Moher-sziklákhoz. Sohasem gondoltam volna, hogy lehetőségem lesz Írország egyik legszebb részére eljutni.

Ez volt az első Erasmusom, de biztosan nem az utolsó.

Sokkal többet kaptam ettől az úttól, mint amit vártam. Élményeket, barátokat, fejlődést az angol nyelvben és önmagamban is. Dublinban sok kihívással, váratlan helyzettel néztem szembe, amely türelmet, optimista gondolkodást és kitartást tanított.  Örömmel várom a szeptembert, hogy a tanulóknak átadhassam amit tanultam, és ezáltal ők is többé váljanak.

Zsuponyó Ágnes

A programot átfogó prezentáció

Elérhető a linkre kattintva.
Back to Top