A könyvtárról

A könyvtár az iskola diákjai, valamint az itt tanító pedagógusok számára biztosít tanulással és tanítással kapcsolatos dokumentumokat. A könyvtár használata a diákok és pedagógusok számára ingyenes.

Dokumentumaink

Az iskolai könyvtár állományába tartoznak könyvek, folyóiratok, CD- és DVD lemezek, valamint lehetőség van internetezésre is.

Programok

A könyvtárban rendszeresek a különböző programok, filmvetítések, vetélkedők, melyekre szeretettel várjuk diákjainkat. Ezen kívül a tanórák keretében könyvtárismereti, illetve könyvtárhasználati órákat tartunk, melyek során a gyerekek megismerik a könyvtár rendjét, megtanulják, mit találhatnak a könyvtárban és hogy mit hol találhatnak meg.

Olvasni jó!

Nagyon fontos célkitűzésünk, hogy a gyerekekkel megszerettessük az olvasást, hogy ne csak olvasók, hanem értő olvasók is legyenek. Ne csak tudjanak, hanem szeressenek is olvasni, megtanuljanak olyan olvasmányokat válogatni, ami őket érdekli. A könyvtári órák és a többi program során is erre próbáljuk ösztönözni őket.

Nyitvatartás

2021-ben ingyenesen hozzáférhető könyvekkel segíti az iskolai könyvtárak és a vidéki közkönyvtárak állományfejlesztő munkáját a Petőfi Irodalmi Ügynökség megbízásából a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.
Tovább a cikkhez