DUNAKESZI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA

Két hetes angol kurzus a csodálatos Délnyugat-Angliában

Exeter

Devon megye székhelye az Exe folyó partján a városban néhol a római kort idézi városfal maradványaival. A város mostani központját a romok köré építették, nagyon érdekes és feltűnő, amikor a teljesen modern épületek között felbukkannak a régmúltat idéző építmények.
Az ottani lakosok semmiből nem szenvednek hiányt. A város látványosságai és a város fejlettsége megfelelő egy rendezett életvitel folytatására. A közlekedés is nagyon tetszett, mert türelmesek és segítőkészek az emberek. Az emeletes buszok felső szintjén az utazás teljesen más szemszögből mutatja meg a várost. Olyan volt, mintha repülnék. Fentről néztem az eseményeket.

International Project Center – IPC

Az első napon, amikor reggel megérkeztem a kurzusra, nagyon jó érzés fogott el és ez meg is maradt a második hét végéig. Rengeteg új embert ismertem meg a világ különböző pontjairól, egy nagyon kedves, összetartó, segítőkész, új dolgokra nyílt csoport lett a miénk. Heten voltunk (2 magyar, 2 spanyol, 1 olasz, 1 osztrák, 1 német kolléga), de nem voltunk gonoszok, sőt! A szünetekben beszélgettünk a többi csoport tagjaival is és összességében jó hangulat volt mindig körülöttünk. Elképesztően jó érzés látni azt, amikor mindenhonnan kedvesség és támogatás vesz körül, a tanárok felől éppen ugyanannyira, mint a csoporttársak felől.
A tanórákon önfeledten beszélgettünk arról, ami az aktuális téma volt legyen az akár az oktatási rendszer vagy éppen a testbeszéd.
Összesen 4 hivatalos szervezett kirándulásunk volt a kurzuson belül: Exeter; Budleigh Salterton; Dunster, Minehead; Dartmoor. Gyönyörű volt a Bristoli csatorna északon a La Manche csatorna délen,  a Dartmoor-i Nemzeti Park pedig mesebeli tájakon visz keresztül.

More English for Teachers kurzus

10 nagyon hasznos napot töltöttem az IPC padjaiban, sokat megtudtam a különböző országok kultúráiról, tanulási és tanítási módszerekről és az emberekről, akik más anyanyelvűek, de az angolnak köszönhetően kiderült, hogy egy nyelvet beszélünk, bármelyik országban éljünk is.

Minden kollégának ajánlom, aki már valamennyire beszél angolul, de szeretne fejlődni és ezt az oktatásban is szeretné hasznosítani.

Udvaryné Vizsy Anita

Egyéni beszámoló

Back to Top