DUNAKESZI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA

Továbbképzés Máltán

Enjoy Italy szervezésében, NSTS kollégiumban

Nagy öröm volt számomra, hogy a Dunakeszi Széchenyi István Általános Iskola nyertes pályázata által, az Erasmus+ és Hudacsek Éva koordinátorunk segítségével idén fejleszthettem magam ICT, WEB, digitális technika terén. Szeretném, ha a diákjaim modernebb eszközöket, módszereket tudnának kipróbálni az óráimon, illetve kollégáimmal is szeretném megosztani tapasztalataimat e téren. Az Enjoy Italy szervezésében szuper kurzuson vettem részt. (A kurzus részleteit a fotókon megtalálod 😊)

Társaim a világ több tájáról érkeztek hasonló szándékkal, mint én: fejlődni szakmai téren, megismerni a különböző országban tanító tanártársaimat, tanulni egymástól, tapasztalatokat cserélni az oktatás terén és nem utolsósorban, megismerni Máltát.

Málta hivatalos nevén Máltai Köztársaság; szigetország, törpeállam Dél-Európában a Földközi-tenger középső részén. Málta az Európai Unió tagállama. A világ kilencedik, és Európa ötödik legkisebb nemzetközileg elismert független országa, az EU legkisebb tagállama. Nyelve: máltai, angol.

Mindössze kb. 400 000 ember lakja, bár ez a szám az újonnan betelepülőkkel egyre nő.

Nagyon kedves, segítőkész emberekkel találkoztam. Sok helyre próbáltam eljutni, főként busszal vagy taxival. (Legjobb a reptéren transzfert kérni és bérletet venni a tömegközlekedéshez.) Imádom a halat, rákot, polipot, kagylót, így jókat ettem, ittam. Finom gyümölcseik vannak, főként Olaszországból.

Nagyon jól éreztem magam, sikeres képzésben volt részem, melyért szeretnék köszönetet mondani az Enjoy Italy-nak és tanáromnak, Alessandro Gariano-nak, valamint társaimnak. Az NSTS kollégiumban egy stúdiót választottam, ami tökéletes volt a privát fürdőszobával. Légkondi, konyha, terasz, medence és a finom büfé reggelik, 24 órás recepció tették szebbé a napjaimat.

Ha az ember élvezi, amit csinál, repül az idő....

Vele együtt én is, már itthonról írom e sorokat.

Remélem többen olvassák majd és kapnak kedvet Máltához, a továbbképzéshez.

Viski Tünde Marianna

Egyéni beszámoló

Back to Top