DUNAKESZI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA

Creative Teaching in the Primary English Language Classroom

Két tartalmas hetet töltöttem a tanítási praktikák (Creative Teaching in the Primary English Language Classroom) fejlesztésével az oxfordi Lake School of English in Oxford szervezésében az Egyesült Királyságban 2018. július 29. és augusztus 10. között.

A fogadó családhoz való megérkezésem kissé zűrösen indult, de a segítőkészségüknek köszönhetően végül is révbe értem Oxford Kennington negyedében található  házukba. Hétfő reggel már teljesen kipihenten és telve energiával indultam a város közepén található egyetemi épületbe (Said Business University), ahol a nyári időszakban a képzés folyik. A tantermek modern digitális technikával ellátott, légkondícionált helyiségek, amelyek az oktatás helyszínéül szolgáltak és a rendkívüli nagy melegben számunkra enyhülést is nyújtottak.

A 14 fős csoportunk igen színes összeállítású volt. Lengyel, bolgár, spanyol, libanoni és magyar tanítók kerültek egy csoportba. Mindenki nagyon nyitott és érdeklődő a másik nemzete és kultúrája iránt. Csoportvezetőnk Helen Cenic személyében hihetetlen szuggesztiv és lelkes tutort kaptunk. Hatalmas segítséget és professzionális ötleteket kaptunk tőle, hogyan tehetjük még érdekesebbé az alsó tagozatos korosztály számára, még könnyebben befogadhatóvá a tananyagot. Hogyan tudunk játékos módszerekkel szókincset bővíteni, nyelvtani formákat megtanítani mai pop dalokat és jazz chanteket alkalmazva. Hosszantartó eszmecserét váltott ki a CLIL mibenléte és a különböző országokban történő alkalmazása. Rengeteg új ötlet birtokába jutottunk a két hét leforgása alatt. Mindent gyakorlatban a saját csoportunkban ki is próbáltunk.

Az iskola szervezésében több délután részt vettem Oxfordban vezetett városnézésen, hétvégén Londonba és Bathba látogattunk el. Hajókáztunk a Temzén és látogatásunk során rengeteg kollégium légkörébe nyertünk bepillantást. Saját szervezésben megnéztük a Windsori kastélyt, Churchill szülőhelyét Blanheimben. Lenyűgözött ezen helyek pompája és nemes szellemisége.

Utolsó tanítási napon büszkén vettük át a képzésről szóló tanúsítványt, és a csoportársakkal elérhetőséget cseréltünk, hogy a továbbiakban is fenntarthassuk a gyümölcsöző kapcsolatot.

Az ERASMUS+ pályázat keretében ismereteim bővültek, melyeket munkám során kamatoztatni fogok.

Mayer Eszter

Egyéni beszámoló

Back to Top