DUNAKESZI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA

Mindfulness for teachers

Firenze, Olaszország, 2018

1. nap

Elkezdődött a tanfolyam,megismerkedtünk a csoporttársakkal és a tanárral. Majd a mindfulness-ről beszélgettünk, hogy mit jelent valójában. Testtudat meditáció, valamint mozgó-sétáló meditáció is volt.

2. nap

Nagyon tetszett a mai nap is, végre megtaláltam, hogy Magyarországon hogyan lehet "eladni" a buddhizmust 🙂 Az a baj hogy nálunk, ha azt mondod, hogy buddhizmust tanítasz, mindenki hanyatt-homlok menekül, mert azt gondolja, egy "újabb vallás ami meg akar téríteni". Pedig egyáltalán nem vallás a buddhizmus, hanem egy filozófia, ami sok-sok gyakorlattal-gyakorlással van tele.

A mai nap satipatthana- és vippasana gyakorlatokat gyakoroltunk.

3. nap

A mai nap sem telt el tétlenül; a suliban egy kis elmélet után (Training and self-care for teachers, Direct services to students és Curriculum based teaching), ahol a fent említett elemeket egyensúlyban használatuk, a gyakorlat következett: yin jógáztunk.

4. nap

A negyedik tanulási napnál járok, ugye nem kell mondanom, hogy ez a nap is nagyon hasznos volt: Marshall Roseberg-féle NVC (NonViolent Communication) módszerről beszéltünk, különbözőféle meditációkat végeztünk az elengedéssel kapcsolatban, videókat néztünk különböző NVC módszerekről...
Holnap "vizsga ": egy kb. fél órás mindfulness órát kell tartani mindenkinek, különböző szempontok szerint. 

5. nap

Eljött az utolsó tanulási nap, mindenkinek sikerült a "vizsga" . 🙂 Hatalmas gyakorlás, tapasztalás és élmények gyűjtés volt ez a hét!

Stefán Ildikó

Egyéni beszámoló

Back to Top